Aku Tak Suka Blogwalking Ke blog Ko! Harapan! ~


Semenjak 2 menjak ini, aku suke start blogwalking dekat blog mereka2 yang jadi follower aku, dan aku pon banyak blogwalking kat kat blog2 yang bukn follower aku,, tapi,kurang komen laa.. baca je.. N yang mereka2 yang follow aku je aku komen.. sebab, nak keep in touch kan.. aku follow gak yang tak sudi nak follow aku balik, itu tak tau la kenapa kan, mungkin sebab aku ni, masih newbi ke.(beginner la katekan)... 


Dan kat sini, bukan maksud aku nak mengharapkan orang je, tapi, aku suka blogwalking, boleh tengok cara penulisan dorang. Tapi, apa yang aku tak suka bila aku blogwalking je, mesti ada je yang buat aku malas nak baca blog tu, Kalau nak ikot opinion aku lah kan, aku try nak list2 kan, apa yang kurang nya, tapi, boleh ubah.. n macam blog aku, takdelah hebat sangat. masih baru~  Ok3,sebab apa dah?

1. Tulisan kecik dan terlalu besar
Hallamak, saket mate ouh~ Sekejap kecik, sekajap besar, cube ko buat kat blog sendiri, macam skejap anjing melepaskan uhum yang besar, than yang kecik.. lalala.. Than, kalau boleh, nak sangat ouh tulisan nya, mantain2 saja.. normal dan tengah.. saiz tu, adjust la sikit k..


2. Komen
Aku sangat frust bila nak mengomen kat blog tuh, tiba2 nak hantar, ada word verification pulak... Tidakkah korang taw, spam takkan mudah nak masuk laa, just disable jelah mende tu.. G kat comment setting lau nak ubah.


3. Lambat  upload n loading
Kalau dah banyak sangat widget, dengan bermacam2 bentuk gadget lagi dalam blog, memang la lambat. At least, letak jelah mana yag perlu.. Kebanyakan membuatkan pengunjung keluar dulu sebelom abes loading.. Tak caye, try la buat.


4. Pemilik blog couple (pakwe makwe)
Aku ta suka baca blog2 yang macam nih.. sebab, takda apa sangat yang nak di kongsi. Macam terkatup lam botol, its all about u n i~ lain la kalau buat tips2 bercinta ke, ok sikit, ni tidak, sekajap gambar sosial dia. pelok sane sini.. wahahah, itu kan privacy uh.. (haram).


5. Keluar popup iklan
Ni kebanyakannya yang dah pakar dengan selok belok coding html blog tu. yelah, g automatik muncul bila kita da bukak blog dia.. Hampeh ku rasakan. cuba la jangan taruk.


6.Pasal bola
Bukan nak kata aku tak minat bola weyh, minat je~ Cuma,setiap kali aku buka blog tu, entry dia yang pertama sekali, bola bola bola.. aduhai, nampak sangat tak update nih.. N yangpaling bagus, yang follow hal2 fifa, sampaikan di ceritakan satu persatu kat sape bola tu di pasing.. hahah. hebat, bakat jadi wartawan dah nampak kat situ..


7. Gosip Di Mana2
Ni lagi satu aku malas sangat-sangat la nak baca. Entah lah, cukup-cukuplah nonsense macam-macam majalah yang di kutip tu, dah penuh entry2 tu dengan gosip. Jaga la tepi kain korang dulu seblom jaga tepi kain orang..otteyh?(uh,gedik!)


Sudah la, mungkin itu je yang aku rasa aku ni tak sehabat mana pon. Dan bagi yang terasa, maaf, aku give opinion, blog aku pon, takdelah sehabat mana pon k. so, mailah, ramai2 jadi blogger malaysia yang hebat!!!~
N, aku nak tanya, adakah korang masuk blog aku, ada yang tidak memuaskan? jujur k. komen kat bawah nih. ;-)

4 comments:

HAMDI SOLEH said...

heheheehe ok jew ko yerk..terase dol ak tulisan kecik besar tu huhuhuhuhu

eita said...

hahahah......macam kena kat blog saya je....
saya nak adjust blog tu tapi saya memang tak pandai mana...nak bertanya dengan orang tak tahu lah...
tapi tips yang awak bagi ni bagus...
saya suka banyak.......dan boleh jadi panduan untuk saya berblog...
good work..

hAsiFzuL said...

Hamdi, law dh trase tu, pndai2 la ubah k~hehhe

eita,kalau tak tahu,bertanye lah yer~ lagipon, kalau dh kena, cuba ubah.. tapi pe d bg tau tu, btol~ huhhu.. majulah blogger malaysia..hahaha

Saljhi. said...

der, sometime lu punya blog pon ada kuar popout la. wahahah.....

Post a Comment

 
 

Nak tahu cara buat camni?
Klik sini sini (Info Blog)